Sağlık Turizminde Dijital Reklam Kampanyaları

9 Ağustos 2020by admin0

Sağlık Turizminde Dijital Reklam Kampanyaları

Sağlık Turizminde Reklam

Gün geçtikçe dünyanın en önemli sektörlerden birisi konumuna gelen sağlık turizmi, dijital reklam kampanyaların etkili şekilde kullanılmasını gerektiren en önemli alanlardan birisidir.

 

Sağlık Turizmi

 

Sağlık turizmi normal olarak ikamet eden yerden farklı bir ülkeye sağlık hizmetleri almak üzere yapılan seyahatleri ifade etmektedir.

 

Dijital reklam kampanyaları sağlık turizmi alanındaki potansiyelinin yurt dışında tanıtımı konusunda önemli bir araçtır. Yabancı hastaların ülke yada hastane tercihini belirlemelerinde dijital kampanyalar büyük etki sağlamaktadır. Bulundukları yer dışında sağlık hizmeti alacak kişilerin her şeyden önce gidecekleri yer hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyeceği açıktır. Geleneksel tanıtım gerek hız gerekse maliyet açısından ulaşamayacağı yerlere ve kişilere dijital kanalları ile rahatlıkla ulaşabilmekte ve bilgileri detaylı şekilde sunabilmektedir. Özellikle sosyal medya platformları etkileşime olanak veren yapısıyla soruların cevaplanması ve sağlıkla ilgili kişilerin iletişim sürecinin bir parçası olmaları açısından kritik önem taşır.

 

Neden dijital reklam kampanyası yapmalısınız?

 

Modern reklamcılığın en güçlü kalesi olan dijital reklam sağlık turizmin öne çıkarmak istediği özelliklerini tanıtmak ve hedef kitleye daha hızlı ulaşabilmeyi sağlamaktadır. Peki sağlık turizmine yönelik neden dijital reklam kampanyası yapmalısınız.

 

Dijital reklamlar kampanyaları; hizmet vermeyi planladığınız kitleye internet ortamında sizi doğrudan tanıtabilir, potansiyel hastalarınıza ulaştırabilir, dönüşüm oranınızı ya da bilinirliğinizi arttırabilir ayrıca hastaların hastane veya kliniklerden randevu almasını kolaylaştırabilirsiniz.

 

Hedef Kitleye Ulaşma

 

Hedef kitleye ulaşmada en önemli noktalardan bir tanesi içerik üretmektir. Yani insanların merak ettiği sorulara cevaplar vermektir. Bu yazılı içerikler üretmekle yapılabileceği gibi özel videolar paylaşılarak da gerçekleştirilebilir.

 

Videolar izleyiciler üzerinde çok büyük etkiye sahiptir ve birkaç saniye içinde birçok yararlı bilgiyi karşı tarafa iletmenize yardımcı olur. İzleyicilerinizi tıbbi tedaviyle ilgili sunduğunuz hizmetlere ya da randevu sayfanıza yönlendirmeniz de size ek bir fayda sağlayacaktır. Bu sayede potansiyel hastalarınızla etkileşiminizi ve bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tr_TRTurkish